Giethoorn – In Giethoorn is dinsdag meer dan drie uur gezocht naar twee verdachten die zich verstopt hielden. Na een misdrijf in de omgeving van de Kerkweg werd er een zoekactie opgezet waarbij ook een Burgernet bericht werd uitgevaardigd.

In het Burgernet bericht werd even na kwart over vier gevraagd om uit te kijken naar twee personen, beiden rond de 30 jaar en met een slank postuur.
Een persoon was getint en droeg zwarte kleding, de tweede persoon was blank en droeg een groene gewatteerde jas.

Nadat er intensief werd gezocht kreeg de politie hulp van de politiehelikopter en van de hondengeleiders maar tevergeefs.
Even na kwart voor zeven merkten bewoners op dat er iemand in de nieuwbouw wijk in Giethoorn Noord rondliep die zij niet herkenden en ook nog eens een nat pak had, hierop werd direct de politie gebeld die het zoekgebied verkleinde.
De persoon wist in zijn toevlucht nog een fiets te jatten maar kon uiteindelijk bij het tankstation aan de Ruxveenseweg in Steenwijk worden aangehouden.
Bij het politiebureau is één van de verdachten nagekeken door ambulancepersoneel op mogelijke onderkoelingsverschijnselen waarna hij kon worden overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle.

De tweede verdachte is nog niet gevonden, en daar wordt nog naar gezocht.
Van welk strafbaar feit zij worden verdacht is niet precies bekend.