Steenwijk – Nu het weer eerder donker wordt heeft de Politie in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland Steenwijkerland maandagavond op meerdere locatie’s in Steenwijk controle’s uitgevoerd.

De controle was voornamelijk gericht op alcohol en het voeren van goede verlichting, tevens werd er gecontroleerd op het vast houden van een mobiele telefoon.

De politie heeft bijna 500 blaastesten afgenomen, waarbij 2 personen door de politie zijn aangehouden wegens het mogelijk rijden onder invloed. Tijdens een blaastest op het ademanalyse apparaat op het bureau bleek één van de bestuurders net 5 ugl. onder de grens te zitten.

Van de andere bestuurder is bloed afgenomen omdat deze gene vermoedelijk onder invloed was van drugs. Mocht dit uit bloedonderzoek worden bevestigd dan zal er een proces verbaal worden opgemaakt.

Verder werden een automobilist en een bestuurder van een bromfiets bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting en het vast houden van een telefoon op de fiets.

Aan de Gagelsweg werd voornamelijk veel jeugd gewaarschuwd voor het niet voeren van goede en juiste verlichting op hun fiets. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland probeerde waar nodig het euvel te repareren en/of fietslampjes uit te delen zodat de jongeren veilig hun weg huiswaarts konden vervolgen.

Er zal de komende tijd vaker gecontroleerd gaan worden, dus zorg ervoor dat u, uw kinderen met goede verlichting naar de sportverenigingen of bijbaan laat fietsen.