Sint Jansklooster – Zondagavond omstreeks 21.45 uur werd er op de Woldweg bij Sint Jansklooster een ongeval gemeld. In verband met mogelijk letsel werd de brandweer van Vollenhove even later gealarmeerd.

Op de Arembergerweg even buiten Zwartsluis lag een personenauto in een naast gelegen sloot. Door onbekende oorzaak was de bestuurder in een donkere bocht de controle over zijn auto verloren. Beide inzittenden een man en een vrouw raakten niet gewond. De aanwezigen hebben zelf nog een poging ondernomen om het voertuig uit de sloot te halen.

De inzittenden en hun aanwezige vrienden waren echter zeer verrast toen de hulpdiensten massaal kwamen aanrijden. Het ongeval had namelijk al zo’n 1,5 uur voor de melding van de meldkamer plaatsgevonden.

Mogelijk heeft een voorbijganger de hulpdiensten geïnformeerd, zonder zelf te stoppen bij het incident en de betrokken te vragen of ze hulp benodigd waren.

Een berger heeft uiteindelijk de auto uit de sloot getrokken. Op het eerste oog valt de schade enorm mee. Aan de bijrijders kant is water de auto ingestroomd en is er wat lak schade.