Wetering- Een oudere man is donderdagmiddag door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd, nadat hij op de Blokzijlseweg (N333) bij Wetering tussen Steenwijk en Blokzijl ter hoogte van wegwerkzaamheden betrokken was geraakt bij een aanrijding en vervolgens met zijn voertuig te water was geraakt. Naast het brandweerkorps van Vollenhove werd ook het oppervlaktereddingsteam van brandweer Giethoorn gealarmeerd.

Het ongeval waarbij in totaal drie voertuigen waren betrokken ontstond donderdagmiddag omstreeks één uur, omdat een automobiliste onverwachts na een viaduct over het water moest afremmen voor een file die was ontstaan door wegwerkzaamheden.

Ondanks de aanwezigheid van verkeersregelaars was de gevaarzetting mogelijk niet duidelijk en merkte ze de veranderde situatie te laat op. Ze botste hierbij op haar voorganger die vervolgens weer op een derde auto botste.

Het voertuig wat te water was geraakt werd door de brandweerlieden middels een lier aan het brandweervoertuig gezekerd. De gewonde man werd vervolgens via de achterklep bevrijd en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De andere twee betrokkenen bleven ongedeerd. De provinciale weg N333 is geruime tijd afgesloten geweest voor verkeer.