Steenwijk – Een buurtbewoner alarmeerde maandagmiddag even na vier uur de brandweer voor een woningbrand aan de Appelhofhoeve in Steenwijk. De brand woedde aan de achterzijde van twee woningen.

Er werd door de brandweer van Steenwijk opgeschaald naar middelbrand, omdat de brand zich in de spouwmuur van twee woningen bevond en de bovenste etage van de woningen een hout skeletbouw betrof. Het vuur was hierdoor wat lastiger te bereiken en om te voorkomen dat het vuur mogelijk verder zou verspreiden werd het korps van Giethoorn ingezet om in het blok van vier woningen de twee andere aangrenzende woningen continu te controleren.

Uiteindelijk is de brandschade beperkt gebleven tot de twee achterste woning. De twee voorste woningen zou volgens de officier van dienst brandweer wel rookschade hebben opgelopen.

Eerder vandaag hadden er dak werkzaamheden plaatsgevonden, hierbij is waarschijnlijk wat fout gegaan, waardoor er later een brand ontstond. Stichting salvage is ingeschakeld om de betrokkenen bij te staan bij de afwikkeling van hun schade. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Alle bewoners konden terugkeren naar hun woningen.