Havelte – Zondagavond even na half negen werd er een grote brand gemeld bij een agrarisch bedrijf aan de Veendijk in Havelte. Bij aankomst van de brandweerkorpsen van Havelte, Ruinerwold en Meppel bleek het om een rietgedekte woonboerderij te gaan en sloegen de vlammen inmiddels al uit het dak. De brandweerkorpsen kregen daarom assistentie van hun collega’s uit De Wijk-Koekange, Ruinen, en Noordwijk,

De bewoners die ten tijde van de brand thuis waren konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen en zijn in de omgeving opgevangen. Ondanks de massale inzet van brandweerkorpsen was het al vrij snel duidelijk dat er voor de brandweer weinig eer meer viel te behalen, dan het vuur gecontroleerd te laten uitbranden.

Middels grootwatertransport werd het bluswater over zo’n 600 meter naar de brand locatie getransporteerd. hiervoor werd de gehele veendijk vanaf Nijeveen vrijgemaakt van auto’s en afgesloten. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Een naastgelegen woonboerderij werd uit voorzorg nat gehouden in verband met vliegvuur.