De Bult / Darp – Een buurtbewoner aan de Duivenslaagte in De Bult alarmeerde donderdagavond even voor elf uur de brandweer van Steenwijk voor een stormschade.

Ze hadden veel krakende geluiden gehoord van bomen in een bosperceel langs de Duivenslaagte. Bij aankomst van de brandweer werd geconstateerd dat één van de velen dode dennenbomen was geknakt. Deze hing tegen een andere dode dennenboom aan.

De brandweer koos ervoor om de boom met een lier geheel naar beneden te trekken, met behulp van een elektrische zaag werd een deel van de boom afgezaagd, zodat een naast gelegen bospad weer zonder gevaar toegankelijk was.

Eerder die avond omstreeks kwart over zeven werd het brandweerkorps van Havelte ook al gealarmeerd voor een stormschade. Bij een woning aan de Van Helomaweg in Darp was een forse tak door de wind afgebroken.

De tak welke op een platte dak terecht was gekomen zorgde voor schade aan het dak. Brandweerlieden hebben de tak van het dak verwijderd en keerde vervolgens terug naar de kazerne. Uiteindelijk viel de schade veroorzaakt door storm Ciarán enorm mee.