Ruinerwold / Koekange – In de nacht van donderdag op vrijdag brak er omstreeks kwart voor één een brand uit op het industrieterrein aan de hoge akkers in Ruinerwold.

Door de brandweer werd al vrij snel opgeschaald naar grote brand vanwege de grote van het pand en dat het vuur uitslaand zou zijn. Hierdoor werd naast het korps van Ruinerwold ook veel omliggende brandweerkorpsen gealarmeerd.

Bij aankomst bleek de brand te woeden op de bovenste verdieping van een kapsalon en schoonheidscentrum. Door snel handelen van de brandweer werd verdere uitbreiding voorkomen en was het vuur snel onder controle. De toedracht van de brand is niet bekend.

Even voor één uur werd er ook een verkeersongeval gemeld aan de Schoonveldeweg bij Koekange. Een brandweerman welke onderweg was naar de kazerne in De Wijk – Koekange in verband met de grote brand in Ruinerwold verloor na een flauwe bocht door onbekende oorzaak de controle over het voertuig en botste met zijn voertuig tegen meerdere bomen.

Het slachtoffer werd door de hulpdiensten uit het wrak gehaald. Ook het mobiel medisch team van Groningen Airport Eelde kwam vanwege het ernstige letsel ter plaatste. Na behandeling door de trauma arts werd het slachtoffer per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Schoonveldeweg is geruime tijd afgesloten voor het verkeer, dit in verband met het politieonderzoek en de ravage op de weg.