Blokzijl – Op de Steenwijkerweg (N333) tussen Steenwijk en Blokzijl heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Even na middennacht raakte de 32 jarige bestuurster woonachtig in de gemeente Steenwijkerland in een flauwe bocht nabij Blokzijl naast de weg en botste ze vervolgens tegen een boom. De impact hiervan was behoorlijk de auto kwam namelijk boven op het motorblok tot stilstand.

De vrouw werd door de brandweer van Vollenhove uit haar benarde positie bevrijd, hiervoor moest de brandweer de bestuurders portier verwijderen. Het slachtoffer werd vervolgens met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen en de precieze toedracht van het ongeval is niets bekend.

De provinciale weg N333 was geruime tijd afgesloten voor het verkeer. De zwaar beschadigde auto werd door een berger geborgen, en is in bewaring gesteld, aangezien de politie mogelijk voor verder onderzoek het voertuig in beslag heeft genomen. Een speciaal bedrijf was ingeschakeld om het wegdek en het naastgelegen fietspad te reinigen.