Steenwijk – Zondagavond omstreeks 22.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval met mogelijk letsel op de spoorwegovergang Kallenkoterallee in Steenwijk.

De bestuurder van de bestelbus komende vanuit Steenwijk was net voor de spoorwegovergang tegen de bebording en spoorweglamp aangebotst. Een voorbijganger alarmeerde de hulpdiensten.

Bij aankomst van de politie en ambulancepersoneel bleek al snel dat er geen gewonden waren. Een van de betrokkenen verklaarde tegenover de politie dat hij voor de lol aan de handrem had getrokken waardoor de bestuurder de controle over het voertuig verloor.

De politie heeft de jongeman aangemerkt als verdachte en hij zal op een later moment een verklaring moeten afleggen op het politiebureau. De politie zal tevens een WOK melding op het voertuig zetten (Wacht op keuring). Of er sprake was van alcohol gebruik kon de politie niet bevestigen

Het treinverkeer ondervond enig hinder als gevolg van het ongeval. De bestelbus moest door een berger worden afgesleept. Dit nam nogal wat tijd in beslag aangezien er een paal van een verkeersbord achter de achteras klemde.