Havelterberg – Donderdagochtend even na twee uur heeft er op de A32 tussen Steenwijk-Zuid en Meppel een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bestelbus en een vrachtwagen.

Ter hoogte van Havelterberg botste de bestuurder van de bestelbus achterop de bakwagen. De vrachtwagen raakte hierdoor van de weg en botste tegen een boom. Deze kwam vervolgens op de cabine terecht. Hierdoor werd er opgeschaald naar middel hulpverlening. De bestuurder van de bestelbus was bij aankomst van de hulpdiensten reeds uit zijn voertuig. Hij raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Brandweerkorpsen van Steenwijk en Havelte kwamen ter plaatse om de beknelde vrachtwagen chauffeur uit zijn cabine te bevrijden. Om dit te bewerkstelligen werd eerst de boom gezekerd  om een veilig werkgebied te creëren. Het slachtoffer was volgens de officier van dienst aanspreekbaar en is nadat hij door de brandweer was bevrijd uit zijn benarde positie behandeld door het aanwezige medewerkers van het Mobiel Medisch Team. Ook hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Ten tijde van de afwikkeling van het ongeval was 1 rijstrook afgesloten voor verkeer. De forensische opsporing verkeer van de politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

racht