Meppel – De politie ontving woensdagavond omstreeks tien voor acht een melding van een verdachte situatie aan de Woldstraat in het centrum van Meppel.

Via Burgernet werd omstreeks kwart over acht een alert uitgestuurd om uit te kijken naar een lichtgetinte jongeman met een zwarte bodywarmer, schoenen en pet en gekleed in een grijze broek en trui. Burgers die de man mogelijk hadden gezien werd verzocht direct 112 te bellen en de persoon niet zelf te benaderen.

In het centrum van Meppel waren meerdere politie eenheden ter plaatse waarbij agenten zware kogelwerende vesten droegen. Ook was er een hondengeleider aanwezig.

Volgens de politie persvoorlichtster van het district Noord Nederland zou er een 27 jarige man uit Meppel met een wapen in de winkelstraat hebben gelopen. Hierbij zou zeer waarschijnlijk ook met het wapen zijn geschoten. De man in aangehouden en de politie doet onderzoek naar het incident. Het is niet bekend waarom de man met het wapen liep en waarom er mogelijk is geschoten.

De politie heeft in  de omgeving camerabeelden opgevraagd, maar vraagt mensen die iets hebben gezien en nog niet met de politie gesproken te hebben contact op te nemen via 0900-8844