Belt-Schutsloot – Op de Blauwe Handseweg (N334) heeft woensdagavond omstreeks kwart voor zeven een kop-staart aanrijding plaatsgevonden ter hoogte van de wegwerkzaamheden bij Belt Schutsloot.

Voor de verkeerslichten stond een personenauto met daarin een gezin van drie volwassenen en drie kinderen te wachten, toen een bestuurder van een bestelbus niets vermoedend er achterop klapte. De man verklaarde tegenover de politie dat hij na een uitgevoerde spoedklus onderweg was naar huis, maar met zijn gedachte er nog niet bij het werk was.

Nabij de locatie van het ongeval was de waterpolitie in bijzijn van hondengeleiders bezig met een oefening, deze werd tijdelijk onderbroken om assistentie te verlenen. De provinciale weg werd tussen Blauwe Hand en Belt Schutsloot afgesloten voor verkeer.

Het mobiel medisch team van Groningen Airport Eelde kwam met de traumahelikopter ter plaatse, om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is uit eindelijk voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft beide zwaar beschadigde voertuigen geborgen