Giethoorn/Zuidveen – Aan De Auken tussen Giethoorn en Zuidveen werd woensdagavond even voor tien uur een bosbrand gemeld. Brandweerkorpsen uit IJsselland en Drenthe werden massaal gealarmeerd voor een forse bosbrand waarbij de kans op uitbreinding hoog was.

Naast de omliggende korpsen van Giethoorn en Steenwijk kwamen ook de brandweerkorpsen van Staphorst, Oldemarkt, Havelte, Vledder en Ruinerwold ter plaatse. Bij aankomst bleek het vuur te woeden naast een voetpad richting de vogelkijkhut in het natuurgebied De Wieden.

Door snel handelen van de brandweerkorpsen werd verdere uitbreiding voorkomen. Met behulp van vuurzwepen een lage drukslang en brandweerlieden met speciale rugzakken voor bosbrandbestrijding  was het vuur snel onder controle.

De politie heeft twee personen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brand. De politie is een onderzoek gestart waarbij mogelijke bewijslast werd veiliggesteld, verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies heeft plaatsgevonden. Het is niet bekend hoe groot het perceel is wat door de brand deels verloren is gegaan. Rond middennacht vertrokken de laatste hulpdiensten.