Noordwolde / Steenwijk – Zaterdagmiddag omstreeks kwart over twaalf is er bij een autobedrijf aan de Hoofdstraat West in Noordwolde een brand uitgebroken. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

De brand welke woedde in twee loodsen van het bedrijf zou uitslaand zijn geweest, waardoor er voor aankomst van de brandweer van Noordwolde al was opgeschaald naar middelbrand, hierdoor werden ook de korpsen van Oldeberkoop, Gorredijk en hoogwerker van Steenwijk gealarmeerd.

Uiteindelijk werd er opgeschaald naar grote brand, waardoor ook het brandweerkorps van Vledder, de waterwagen van Havelte en het grootwatertransport van Heerenveen werden gealarmeerd.

Om voldoende bluswater voorhanden te hebben werd met behulp van het grootwatertransport het water vanaf de Spokeplas aangevoerd. De Hoofdstraat West tussen Noordwolde en Vinkega  werd hiervoor afgesloten.

Ten tijde van de brand zouden er zich geen personen meer in het pand bevinden. Bij de brand zou asbest zijn vrijgekomen, maar dit zou beperkt zijn gebleven tot het perceel van het autobedrijf. Om half drie werd het sein brandmeester gegeven.