Steenwijk – Een zeer grote brand in de Gasthuisstraat in Steenwijk heeft drie panden verwoest. De brand brak woensdagavond laat uit in een kapsalon en sloeg binnen de kortste keren over naar de bovenverdieping en vervolgens naar de naastgelegen panden.

In afwachting van de brandweer wist de politie alle omliggende woningen te ontruimen en bewoners naar een veilige plek te brengen.
Omdat de brand al enorm hevig bleek te zijn werd er direct groot opgeschaald waardoor de brandweer van Steenwijk hulp kreeg van korpsen uit onder andere Zwartsluis, Zwolle, Havelte, Giethoorn, Vledder en Vollenhove.
De brandweer wist de brand uiteindelijk te bedwingen maar kon niet voorkomen dat aan de achterzijde drie panden zwaar beschadigden en aan de voorkant twee panden.
Onder andere de kapsalon en een bloemisterij is zwaar getroffen en moesten verslagen toekijken hoe hun levenswerk werden verwoest.
Voor zover bekend is er geen asbest vrijgekomen bij de brand, verdere metingen zal uitwijzen of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Bij de brand raakte niemand gewond. Bewoners die niet terug kunnen worden elders opgevangen.
Over de toedracht van de brand is nog niks bekend. Naar verwachting is de brandweer nog de hele nacht bezig.