Havelterberg – Het brandweerkorps van Havelte werd donderdagavond even na half tien gealarmeerd voor een brand in een berm c.q. bosschage aan de Ruiterweg bij Havelterberg.

Bij aankomst bleek er een hooibaal in brand te staan op een vluchtheuvel van de afrit A32 bij Steenwijk-Zuid, welke was gemeld door twee voorbijgangers. Ze hadden nog getracht het vuur te doven, maar de hooibaal bleef smeulen.

Op 28 juni jl. werden door boeren op diverse plekken hooibalen met boze gezichten geplaatst als protest tegen het stikstofbeleid. In de tussenliggende periode werd de hooibaal nabij de A32 ongemoeid gelaten terwijl op andere locaties in het land ze in brand werden gestoken.

De brandweer heeft met behulp van een hogedrukstraal de brand geblust. Met behulp van een hooivork werd een gedeelte van de hooibaal uit elkaar getrokken om er zeker van te zijn dat het vuur uit was.

De politie zal bij de gemeente Westerveld een melding doen om de hooibaal te laten afvoeren. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, brandstichting wordt niet uitgesloten.