Steenwijk – Een aantal panden in het centrum van Steenwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag beklad met teksten als “Stop de lockdown opbatsen” en “No more lockdown”.

Even na middernacht werden de teksten geplaatst waarna hij werd betrapt en de politie werd ingeschakeld die rond half één direct begon met een zoekactie in de omgeving.
De politie laat desgevraagd weten in een reactie dat de dader nog spoorloos is en vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844, ook indien er camerabeelden beschikbaar zijn vraagt de politie om contact op te nemen.

Onder andere de panden van De Heren van de Rechter, Delirium, Coop, de zijkant van de Scapino en de zijkant van de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat waren het doelwit van de bekladding.

Update:

Ook meerdere bedrijfsauto’s van de Gemeente Steenwijkerland welke bij de gemeentehuis aan de Driestoel waren geparkeerd zijn door onverlaten beklad. Ook moest de muur van het politiebureau het wederom ongeleden, nadat een aantal weken geleden de leus ACAB was te lezen. Is deze ditmaal beklad met No more lockdowns.