Steenwijk – Het is 13 mei 2018 ‘s ochtends vroeg wanneer de politie melding krijgt van een roofoverval bij de carpoolplaats aan de Meppelerweg in Steenwijk. Het slachtoffer zou gedwongen zijn om naar het Spoorbaanpad te rijden waar zijn auto in brand werd gestoken.

Na het voorval was de politie actief op zoek naar getuigen maar bleek al snel dat het slachtoffer een verdachte zou zijn. Hij probeerde de schade te claimen bij zijn autoverzekering maar zonder succes.
De 41-jarige Sebastiaan H. moest voorkomen voor de rechtbank voor het aannemen van een valse naam en een poging tot het oplichten van de verzekering.

Volgens journalist Michiel Satink bleef de Steenwijker aanvankelijk volhouden dat hij slachtoffer was geworden van een Ecuadoraanse drugsbende die geld wou zien. Het zou hierbij gaan om een paar duizend euro.
Er werd echter geen enkel spoor van een drugsbende gevonden waardoor hij al snel verdachte bleek.
Voorafgaand aan het incident zocht hij op internet naar een afgelegen plek in Steenwijk en kocht hij een klein flesje brandbare benzine die na de brand verdwenen was.

Nadat de zitting even werd geschorst bleek de verdachte te bezwijken aan zijn leugens.
Tegenover de meervoudige kamer bekende hij dat er geen sprake was van een drugsbende maar dat hij alles zelf in scene had gezet omdat hij in de schulden zat.

De rechter doet over twee weken uitspraak.