De brandweerkorpsen in Steenwijkerland hebben een rustige jaarwisseling gehad, in totaal hoefden zij slechts 4 keer uit te rukken.

Even na zeven uur ‘s avonds tijdens oudejaarsavond kreeg de brandweer in Steenwijk de eerste melding in de Jan van Riebeeckstraat te Steenwijk voor een brandende afvalbult die erg dicht bij de garageboxen lag.
De brandweer heeft de bult op verzoek van de politie geblust en uit elkaar gehaald.

De volgende melding kwam uren later om 00:40 waar de brandweer van Steenwijk werd gevraagd voor een kleine afvalbrand aan de Paul Krugerstraat, wederom in Steenwijk West.
De brandweer heeft het brandje geblust en kon na een aantal minuten weer retour.

De brandweer van Vollenhove kreeg om 01:35 melding van een containerbrand aan de Oppen Swolle en om 03:16 werden zij wederom opgeroepen voor een containerbrand aan de George Schenkstraat in Vollenhove.

De brandweer van Giethoorn, Oldemarkt en Kuinre hoefden de gehele jaarwisseling niet uit te rukken evenals het korps in de buurgemeente bij Havelte.
De brandweer in de Veiligheidsregio IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 71 keer uitgerukt voor incidenten. Tijdens de vorige jaarwisseling was dit 64 keer.

De cijfers van de politie, ambulancezorg en gemeentelijke schades worden later de komende week verwacht.
Maar uit een rondgang blijken er geen grote noemenswaardige incidenten te zijn geweest, wel zijn er her en der waarschuwingen uitgedeeld voor brandende afvalbulten op straat.