Meppel – Vrijdagavond omstreeks twintig over acht werd er in de trein van Zwolle naar Groningen een conflict gemeld, waarbij een persoon met een mes zou zijn gestoken. Volgens een ooggetuige zou de man in zijn been gestoken zijn. Het slachtoffer is na behandeling in de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft in de trein op het station van Meppel korte tijd later twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij. Een van de verdachten was nogal luidruchtig bij zijn aanhouding en schreeuwde in gebrekkig Engels dat hij Arabisch was en van Algerijnse afkomst was. Ze zitten allebei vast en worden verhoord.

In verband met het incident werden de passagiers gevraagd in de trein stilstaande trein te blijven. Passagiers die ooggetuigen waren geweest van het geweldsincident werden door de politie gevraagd verklaringen af te leggen.

In de treinstel van de intercity naar Groningen, waar de steekpartij had afgespeeld was veel bloed te zien. De forensische opsporing heeft bewijslast veilig gesteld en vast gelegd. Voor de doorreizende passagiers werd een extra trein ingezet.