Meppel – Een vrachtwagenchauffeur is donderdagavond omstreeks kwart voor tien op de t-splitsing van de Ruinerwoldseweg met de Eekhorstweg in Meppel door onbekende oorzaak met zijn combinatie rechtdoor gereden. De chauffeur botste vervolgens met zijn truck tegen een boom en raakte hierbij bekneld.

De brandweerkorpsen van Meppel, Steenwijk en Hoogeveen werden gealarmeerd om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. In verband met mogelijk ernstig letsel kwam ook het Mobiel Medisch Team ter plaatse.

Volgens de officier van dienst was de man bij aankomst niet tot nauwelijks aanspreekbaar. Om hem zo snel mogelijk te kunnen bevrijden werden enkele takken verwijderd, hierdoor werd het treinverkeer tussen Meppel en Leeuwarden stilgelegd. Vervolgens werd de truck en oplegger met behulp van een bergingsvoertuig enkele meters naar achteren getrokken, zodat brandweerlieden hem uit zijn truck konden halen.

Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de officier van dienst was de oplegger geladen met enkele pallets met verf. OVer de toedracht van het ongeval kon hij geen informatie verstrekken. De Ruinerwoldseweg en daarbij ook het naastgelegen industrieterrein is geruime tijd afgesloten geweest voor verkeer.