Ruinerwold – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn zeven bewoners van een woning aan de Burgemeester Brouwerstraat in Ruinerwold overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Het korps van Ruinerwold was gealarmeerd voor een melding van koolmonoxide in de woning van het gezin uit Eritrea, waarbij ook werd gesproken over mogelijke onwel wording. Brandweerlieden hebben in de woning metingen verricht, die aangaven dat er inderdaad een te hoge concentratie was.

Volgens de officier van dienst brandweer had het gezin mogelijk vanwege de kou een alternatief klein kacheltje in de woning aangestoken. De vrouw bleek eerder vandaag al opgenomen te zijn geweest in het ziekenhuis met symptomen die overeenkomen met koolmonoxidevergiftiging.

Daarom werd er door het aanwezige ambulance personeel besloten om alle gezinsleden in het ziekenhuis verder te onderzoeken. Waar ze ook zullen worden geïnformeerd over de gevaren en gebruik van alternatieve verwarmingsbronnen in huis.

Het aanwezige ambulancepersoneel heeft de vrouw met spoed over gebracht. De overige gezinsleden werden door de behulpzame agenten naar het ziekenhuis vervoerd. De woning werd na het ventileren door de brandweer weer vrijgeven.