Steenwijk – Bewoners van een woning aan de Noordersingel in Steenwijk alarmeerde zaterdagochtend omstreeks zeven uur de brandweer, toen ze een vreemde lucht roken in hun woning.

Bij aankomst van de brandweer bleek het om een voormalig schoolgebouw te gaan waar naast een restaurant ook meerdere woningen in bevonden. Brandweerlieden verrichtte in het pand meerdere metingen, waarbij een hoge concentratie aan koolstofmonoxide werd waargenomen. Hierop werd contact gezocht met de officier van dienst brandweer en de adviseur gevaarlijke stoffen, welke beiden ook ter plaatse kwamen. De brandweerlieden hebben ook in andere woningen in het pand onderzoek gedaan, omdat het niet bekend was waar de vreemde geur vandaan kwam.

Een bewoonster gaf aan dat rond drie uur vannacht alleen bij haar in de woning de rookmelders telkens afgingen, maar dat ze niks kon waarnemen. Uiteindelijk werd bij doorverkenning van de brandweer een binnenbrand ontdekt bij restaurant de Bovenmeester. De brand bevond zich in de kelder van het restaurant waar een wasdroger vlam heeft gevat.

Mogelijk is de brand al rond drie uur vannacht ontstaan, waarbij de geur zich waarschijnlijk in de kruipruimte naar de andere woningen heeft verspreid. Met behulp van twee hogedrukstralen was het vuur snel onder controle. De brand kon zich waarschijnlijk niet verder ontwikkelen door het gebrek aan zuurstof in de kelder.

Het apparaat is naar buiten gebracht en verder afgeblust. De woning werd vervolgens door de brandweer geventileerd zodat, alle bewoners weer terug konden keren naar hun woningen.