Staphorst – Op de A28 tussen Zwolle en Meppel heeft zaterdagmiddag omstreeks half 5 een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden ter hoogte van Staphorst. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen bij betrokken, waarbij één van de voertuigen op zijn kop belandde.

Bij de aanrijding raakte meerdere personen gewond, waarvan mogelijk twee ernstig. Ze zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens informatie zou één van de betrokkenen gepoogd hebben de locatie van het ongeval te verlaten. Hij zou echter door de politie zijn aangehouden en onder begeleiding naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Vanwege het grootschalig onderzoek naar de toedracht van het ongeval kon dit door de politie nog niet worden bevestigd.

Vanwege het ernstig ongeval werd de snelweg bij Staphorst geheel afgesloten voor verkeer, Hierdoor ontstond er een forse file. Het verkeer richting het Noorden werd verzocht om de omleiding te volgen via de N50 en de A6.

Ten tijde van het ongeval ontstond er ook een kijkersfile tussen Meppel en Staphorst, hierbij werd door meerdere automobilisten een rood kruis genegeerd, waarbij ook ambulances werden gehinderd bij het transporteren van de slachtoffers. De politie liet weten dat deze bestuurders een boete kunnen verwachten van het CJIB.