Broekhuizen – Op de spoorwegovergang aan de Broekhuizen in de gelijknamige plaats heeft zaterdagochtend om kwart voor twaalf een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een trein. Het slachtoffer in het voertuig moest door de brandweer van Ruinerwold uit zijn voertuig worden bevrijdt.

De automobilist(e) kwam uit de richting van Ruinerwold en werd door een trein vanuit Meppel geraakt. Het slachtoffer raakte bij het ongeval ernstig gewond en is per ambulance onder begeleiding van de MMT arts overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

In de trein zaten 16 passagiers die allemaal ongedeerd bleven, zij worden door medewerkers van Prorail begeleid tijdens het overstappen in een andere trein. Ten tijde van het incident is het treinverkeer tussen Hoogeveen en Meppel stilgelegd.

De forensische opsporing verkeer doet onderzoek naar de toedracht, waarbij ook een drone werd ingezet om de incident locatie goed vast te leggen. Een berger zal worden gevraagd om het voertuig af te slepen. Nadat alle brokstukken zijn opgeruimd en het spoor is gecontroleerd zal Prorail het sein veilig geven. Over de precieze  toedracht van het ongeval is nog niets bekend.